Roorda zet bussen in tegen HPV

Haal zo snel mogelijk de eerste prik tegen het Humaan papillomavirus (HPV). Dat is de boodschap van de ‘Mis ‘m niet’ campagne die deze week van start ging.

Om zoveel mogelijk jongeren de kans te geven de HPV-vaccinatie te halen, rijdt de GGD in de week van 5 juni met speciale vaccinatiebussen naar locaties aangeduid als Halte HPV. Ook komen er pop-up vaccinatielocaties op plekken waar veel jongvolwassenen komen, zoals bij onderwijsinstellingen en op treinstations. Uiteraard zijn ook de vaste vaccinatielocaties geopend en eveneens voor de gelegenheid omgedoopt tot Halte HPV. Het is allemaal onderdeel van de campagne ‘Mis ‘m niet.’ Zo kan iedereen die de prik wil halen, deze week gemakkelijk een tussenstop maken voor een HPV-vaccinatie.

De campagne is een initiatief van het RIVM en de GGD en is gericht op jongeren geboren tussen 1996 en 2003. Alleen tijdens de inhaalcampagne dit jaar is voor hen de vaccinatie gratis. Omdat er tussen de twee benodigde prikken minimaal vijf maanden zit, sporen de instanties met deze campagne aan snel in actie te komen. Door het hele land worden bestaande en extra vaccinatielocaties omgedoopt tot Halte HPV, waar jongvolwassenen zonder afspraak terechtkunnen. De eerste ‘Mis ‘m niet’-prik werd deze week op het Sciencepark in Utrecht – ook een Halte HPV –gezet in het bijzijn van staatssecretaris Van Ooijen.