Roorda laat je daten met een voorbehoedsmiddel

Een spiraaltje, het vrouwencondoom of toch liever de anticonceptiering?

In de nieuwste datingshow draait het niet om wie maar om wat je mee naar huis neemt. Er zijn nogal wat middelen om een onbedoelde zwangerschap of soa buiten de deur te houden, maar lang niet iedereen kent ze. Daarom lanceert Roorda voor VWS de ‘Vrij Veilige Dating Show’ campagne.

Wie zich nu goed laat informeren over anticonceptie, heeft daar op de lange termijn profijt van. Hoog tijd voor eens een ander soort afspraakje: in De Vrij Veilige Dating Show gaan jongeren op date en in gesprek met voorbehoedsmiddelen. Presentatrice Eva Cleven, bekend van Het Klokhuis, helpt bij de zoektocht naar het voorbehoedsmiddel dat het beste past. Dat kan de pil zijn of het vrouwencondoom, maar net zo goed de anticonceptiepleister, het koperspiraaltje of het pessarium. In de zesdelige YouTube serie vertellen jongeren over hun eigen ervaringen met één van de middelen, zowel in een vaste relatie als bij losse contacten en hoe ze tot die keuze zijn gekomen. Jongeren worden uitgenodigd zelf ook op date te gaan via de interactieve web app op devrijveiligedatingshow.nl.

Een voorbehoedsmiddel moet bij jou en je leefstijl passen. Zie het als een echte match. Met dit inzicht bedachten we de allereerste datingshow waarin jongeren speeddaten en in gesprek gaan met verschillende voorbehoedsmiddelen. Naast de YouTube video’s ontwikkelden we ook een interactieve web app waar jongeren zelf op date kunnen gaan. Aan de hand van een paar korte vragen worden deelnemers gekoppeld aan een potentiële match waar je mee op date kan gaan en vragen aan kan stellen. Na de date kan je kiezen of dit je definitieve match is of dat je toch nog even verder kijkt naar een ander voorbehoedsmiddel. Met zowel de afleveringen op YouTube als de web app kunnen de jongeren zich op een speelse manier oriënteren op het voor hen meest geschikte voorbehoedsmiddel.