Roorda doet coronaproof aangifte

Het Corona virus legt Nederland lam, net wanneer de jaarlijkse aangifte campagne op het punt staat van start te gaan. Roorda trekt alles uit de kast om in een noodtempo de aangifte campagne aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid.

Eind februari stond de jaarlijkse aangifte campagne alweer klaar: doe belastingaangifte voor 1 mei. Een paar weken later gooit de uitbraak van het Corona virus echter roet in het eten. Ineens zit Nederland thuis, moet iedereen 1,5 meter afstand houden en neemt de economische onzekerheid toe. Al snel blijkt de campagne niet te passen bij deze nieuwe werkelijkheid. In deze ongekende crisis hebben mensen wel iets anders aan hun hoofd dan voor 1 mei belastingaangifte te doen.

Met een nieuwe boodschap waaruit blijkt dat de Belastingdienst begrip heeft voor de situatie: lukt het niet om voor 1 mei belasting aangifte te doen, vraag dan voor 1 mei uitstel aan. In razend tempo ontwikkelt Roorda een nieuwe TVC, radio commercial en online video die inhaken op wat er leeft in Nederland. Met succes: inmiddels blijkt dat 9,3 miljoen Nederlanders aangifte hebben gedaan, een record!