Roorda lanceert CoronaMelder App

Voor wie download jij 'm?

Het is zover. De veelbesproken CoronaMelder app kan vanaf 10 oktober eindelijk door heel Nederland worden gebruikt. Om zoveel mogelijk Nederlanders te motiveren de app te downloaden en te gebruiken ontwikkelden we een massa mediale campagne  en bedachten we de naam voor de app.

Na een periode waarin Nederland weer even van haar bewegingsvrijvrijheid heeft genoten is het aantal besmettingen flink opgelopen. Daarom is het belangrijk om alert te blijven en alle maatregelen in acht te nemen. Snel en grondig bron en contact onderzoek kan er voor zorgen dat verspreiding sneller wordt gestopt. De app ondersteunt zo het contactonderzoek van de GGD en stuurt je een bericht als je in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het coronavirus. Zo voorkomen we dat zij weer anderen besmetten. Dankzij de app kan de GGD nu veel meer mensen bereiken die in de buurt van een besmet persoon zijn geweest. Zo kan verspreiding snel ingedamd worden.

In de campagne speelt de persoonlijke motivatie een grote rol. Je download de app namelijk niet om jezelf te beschermen, dat doe je vooral door je aan de maatregelen te houden, maar om anderen te beschermen en het onbewust verspreiden van het virus te voorkomen. Je wilt immers niet op je geweten hebben dat opa of oma door jou is besmet. In de campagne zien we daarom mensen vertellen voor wie zij de app hebben gedownload en wie zij dus op deze wijze willen beschermen. Deze mensen vertellen vervolgens weer voor wie zij de app hebben gedownload. Dat kan je opa of oma zijn, maar ook je jaarclub, je collega’s of je medepassagier in het openbaar vervoer zijn.