Roorda introduceert 22wekenprik

Zwangere vrouwen kunnen vanaf 16 december gratis een vaccinatie halen om zo hun baby te beschermen tegen kinkhoest. Roorda mocht dit blije nieuws brengen en een naam geven.

Als je zwanger bent, volg je de ontwikkeling van je baby van week tot week. En vanaf nu wordt de 20weken echo opgevolgd door ….(tromgeroffel)…  de 22wekenprik.

De campagne bestaat uit beelden van verschillende zwangere vrouwen die allemaal de prik hebben gehaald. Hiermee laten we zien dat, in tegenstelling tot de overige vaccinaties in het RijksVaccinatieProgramma, deze prik door de moeder moet worden gehaald. Bij het halen van de prik krijgen zwangere vrouwen de 22wekenprik pleister. Deze is ook te zien op de campagnebeelden en wordt gedeeld op social via #22wekenprik. De pleister op de bovenarm laat zien dat de prik een fluitje van een cent is.

Datumprikker kaartje

Verloskundigen spelen een belangrijke rol tijdens de zwangerschap. Voor hen ontwikkelden we een afspraakkaartje waarmee ze samen met aanstaande moeders een prikafspraak kunnen inplannen. Om mogelijke weerstand of zorgen over de prik weg te nemen zit er bij het kaartje onze roze pleister.

Mama Milestonekaarten

Aanstaande moeders worden vaak verblijd met ‘zwangerschapsboxen’ (‘de blije doos’) vol gratis producten. Vaak zijn de dozen gevuld met kleinigheidjes, zoals proefverpakkingen, informatie en handige producten. Van deze blije dozen worden aanstaande moeders nu nog blijer want hierin vinden ze vanaf nu speciale Mama Milestonekaarten. Met deze kaarten kun je bijzondere momenten van je zwangerschap vastleggen – waaronder natuurlijk week 22 van de zwangerschap: je baby beschermen tegen kinkhoest.