Roorda en Menzis starten een beweging

In tijden als deze blijkt hoe belangrijk vitaliteit en een goede weerstand zijn.Voor Menzis niets nieuws want voor Menzis staat ‘leefkracht’ altijd al voorop. Leefkracht staat voor gezond zijn en alles uit het leven halen. Nu de rest van Nederland ook steeds bewuster bezig is met een gezonde leefstijl haakt Menzis hierop in, met een campagne waarin deze beweging naar een gezondere levensstijl centraal staat. Een beweging van zorg en ziektes die we kunnen voorkomen naar een gezonde leefstijl. Want naast goede zorg is dat een manier om de zorg in Nederland toegankelijk en betaalbaar te houden.

 De campagne is een ode aan alle kleine en grote stappen die we al nemen of hebben genomen. Van gezonder eten, de eerste keer trainen met gewichten tot een basketbalmatch spelen in een rolstoel. Deze inspirerende voorbeelden tonen een nieuwe norm. Bezig zijn met je gezondheid geeft energie. Juist nu kan iedereen wel wat van die ‘leefkracht’ gebruiken.

De campagne toont een selectie van initiatieven waarmee Menzis en haar partners ziektes die veel voorkomen helpen te voorkomen en een gezonde leefstijl vergemakkelijken. Initiatieven als SamenGezond, het digitale steuntje in de rug dat je helpt met gezonde keuzes. Maar ook het Menzis Leefkracht collectief, waar leden een gratis gezondheidscheck en voedingsadvies ontvangen. En bijvoorbeeld de Nationale Diabetes Challenge waar wandelen als medicijn centraal staat. En met de Hartstichting het opsporen van mensen met een hoge bloeddruk. Door daadwerkelijk in te zetten op preventie neemt Menzis het voortouw in deze beweging.