Roorda checkt voor vertrek

Wie voor vertrek zijn route checkt, weet precies wat ‘m te wachten staat. Maar wanneer doe je die check precies?

VanAnaarBeter brengt weggebruikers op de hoogte van de geplande wegwerkzaamheden en roept op om voor vertrek je route te checken. Zo kan iedereen de slimste keuze maken, door bijvoorbeeld een alternatieve route te nemen of de plannen te wijzigen. Dit voorkomt stilstaan en een hoop frustratie.

Ook in 2017 zijn er in de zomer veel geplande wegwerkzaamheden. Om de check voor vertrek te stimuleren, lieten we zien wanneer je dit kunt doen. We denken namelijk dat we te weinig tijd hebben om onze route te checken, maar in werkelijkheid hebben we meer tijd dan we denken. Zo zijn er veel momenten voor vertrek waarop we onze telefoon gebruiken en tijd over hebben om snel onze route te checken. Bijvoorbeeld als je net wakker bent, je tandenpoetst of ontbijt.

Roorda maakte – samen met de gedragsstrategen van Tabula Rasa – een geïntegreerde campagne bestaande uit radio, dagbladadvertenties, online en social video en natuurlijk online advertising. De middelen waren vooral te zien of te horen op momenten voor vertrek; in de ochtend en in de namiddag.

Prerolls