Roorda zoekt verbinding in woorden

Roorda, Spoken Agency en Halal organiseren het spoken-word festival, Wilde Woorden.

Op vrijdag 31 juli gingen er in Podium Mozaïek (en ook online) acht spoken word films in première rondom het thema ‘verbinding’. Onder de vlag van Wilde Woorden organiseren Spoken Agency, Roorda en HALAL dit spoken-word festival samen met stadsdeel Amsterdam-West en het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

Het thema verbinding wordt in de performance-video’s met woordkunst vanuit verschillende hoeken belicht door artiesten als Leeroy Molly (Zwart Licht), Babs Gons, Justin Samgar (initiatiefnemer van Wilde Woorden) en diverse spoken word artiesten uit Amsterdam-West. Binnen het recente  Black Lives Matter debat vinden wij het belangrijk dat álle verhalen en emoties worden gehoord. Spoken Word en Hip-Hop hebben historisch een grote rol gespeeld in de anti-discriminatie beweging. Denk aan woordkunstenaars als Muhammad Ali tot pioniers als KRS-One. Woorden kunnen verdeeldheid zaaien, maar zeker ook verbinden. Door woorden en creativiteit een podium te geven ontstaat er meer begrip, waardering, ontroering en komt de verbinding op gang.

De video’s zijn geregisseerd door Kirwin Lonwijk (Halal) en de avond in Podium Mozaïek werd gepresenteerd door Elten Kiene en was live te volgen via Facebook en YouTube. Via deze link kun je de avond terugkijken (even door scrollen naar 12 minuten).