Roorda werkt alleen samen tegen corona

Alleen samen krijgen we corona onder controle met misschien wel de belangrijkste campagne ooit.

Het doel van deze Nationale corona campagne is om Nederland helderheid te geven omtrent de meest recente corona maatregelen en handelingsperspectieven te bieden die bijdragen aan het beperken van de besmettingskans, de verspreiding van het virus, en het beperken van de maatschappelijke onrust.

Naast urgente handelingsperspectieven merkte de opdrachtgever dat er ook een grote behoefte is aan saamhorigheid. Dat zie je in alle spontane initiatieven die om ons heen gestart worden en hoor je terug in de teksten van onze premier. Zo ontstond samen met de opdrachtgever de ambitie om niet alleen het gedrag te sturen maar ook de mensen die thuis zitten te motiveren om deze crisis echt samen te lijf te gaan. Thuiszitten voelt alleen, maar omdat we allemaal thuiszitten voelt dat ook als samen. Die tegenstelling geeft een mooie spanning en legde de basis voor de campagne. In de campagne zie je eerst mensen alleen het goede gedrag vertonen en daarna heel Nederland. Zo bevestigen we de gewenste norm.

Door honderden mensen thuis gemaakt

Onze campagne is in een razend tempo tot stand gekomen. Roorda werd vrijdag gebrieft en zondagmiddag is direct de productie opgestart. Het vertrekpunt voor de productie was dat de productie zelf ook de kracht van alleen-samen moest bewijzen en volledig autonoom vanuit huis moest kunnen plaatsvinden. Productiebedrijf HALAL en Roorda hebben hun professionele- en privé netwerk hiervoor ingezet, waardoor er binnen 24 uur ruim 600 filmpjes binnenstroomden. Maandagavond, bij aanvang van de edit, vond een persconferentie plaats met nieuwe maatregelen. Direct zijn er nieuwe scènes geschreven en in het netwerk verspreid. Dinsdagmiddag werd de inmiddels aangepaste campagne succesvol getest via een online panel, waardoor dinsdagnacht de campagne kon worden afgewerkt en woensdagochtend alle materialen werden aangeleverd bij de zenders.

TV Commercials

Social Videos

Tijdens de lock-down konden spanningen thuis soms hoog oplopen. In deze korte video's gaven we concrete handelingsperspectieven om de druk van de ketel te halen.