Roorda bedankt praatpaal

Als je zoveel voor de automobilist hebt betekend, verdien je een bijzonder afscheid. Vaarwel praatpaal.

De gele praatpaal is al 57 jaar lang een icoon langs de Nederlandse snelweg. Het was een reddingsboei langs de weg bij pech. Als je zoveel voor alle Nederlandse automobilisten hebt betekend, dan verdien je een bijzonder afscheid.

Daarom vroeg Roorda aan Nico Dijkshoorn, Sanne Wallis de Vries en Ronald Giphart om mooie laatste woorden voor de praatpaal op papier te zetten en deze voor te dragen aan de praatpaal. En heel Nederland mocht meegenieten.

We ontwikkelden – samen met de gedragsstrategen van Tabula Rasa –  een campagne met print advertenties, een radiocommercial en online video’s met de boodschap: De praatpalen verdwijnen. Ga goed voorbereid op weg, zorg dat je kunt bellen bij pech.


“Oh lieverd, hoe moet dat nou met ons? Jij stond langs de weg en mijn vrouw zat thuis.Mag ik nog één keer mijn armen om je grote gele oren heen slaan. En fluister je dan tegen me?”

 Nico Dijkshoorn’s voor praatpaal 158

“Oh paal, oh paal. Oh redder, boei, broodnodig. Ooit was je het baken van de automobilist. 
Nu ben je overbodig. Alles is nu anders, alles is andersom. Het kan mij maar moeilijk bekoren. 
Nu bel ik met een oortje in, maar ooit zat ik tussen jouw oren.”

Sanne Wallis de Vries’ voor praatpaal 871

“In de gutsende regen scheurden we over een verlaten snelweg, toen plotseling onze enige ruitenwisser afbrak. We voelden ons alleen op de wereld. Stapvoets reden we verder, tot we na een paar honderd meter een gele paal zagen opdoemen en alles toch nog goed kwam. Dank praatpaal!”

 - Ronald Giphart’s voor praatpaal 439