Knalplanga

Hoe de vuurwerkbril eind 2018 een hit werd

Knalplanga

Afgelopen zomer had Donnie een grote hit (2,4 miljoen Spotify plays) met zijn Snelle Planga. Deze opvallende zonnebril ging al snel viraal. Toen we in de herfst werden gebriefd op een campagne ter promotie van de vuurwerkbril werd er al snel een één-tweetje gemaakt met Donnie. Het resultaat is een nieuwe single, videoclip, radio en online campagne.

In Knalplanga upgrade Donnie de vuurwerkbril tot een hip eigentijds accessoire. “Als de pijl de lucht kust, protectie, knal bewust.” Zo geeft hij het goede voorbeeld en suggereert op geheel eigen wijze het gebruik van een aansteeklont (“Ik heb een pijl met een lange lont, knalplanga op, ik raak niet gewond”) en de lanceerstandaard voor vuurpijlen. In de clip figureren naast Donnie’s Knaltanga’s oa. Ruben van der Meer, Frank Evenblij, Leipe Dennis en regisseur Martin Koolhoven.

Al voor de release van de clip is Knalplanga al flink opgepakt door jongeren blogs en social media. Complimenten ook voor de mensen bij het ministerie die ons en Donnie de vrije hand gaven om iets te maken dat jongeren aanspreekt. Als alles volgens plan gaat knalt straks op menig oudejaarsfeest de Knalplanga hit door de speakers. Een betere reminder kun je niet hebben.