Roorda geeft een rondje met Douwe

Volgens de Dutch Interactive Award jury "een zeer interactieve en één van de meest innovatieve campagnes van het jaar".

Samen met Roorda en Tabula Rasa doet BOB al 15 jaar zijn best om automobilisten nuchter te houden. En dat doen we met succes: sinds BOB achter het stuur zit zijn er steeds minder verkeersdoden. 15 jaar BOB mag daarom best met een klein rondje gevierd worden.

In deze online campagne trakteerde Douwe Bob bestuurders op een achterbanksessie tijdens hun BOB rit. De sessies werden live gestreamed via Facebook, streaming banners en 15jaarbob.nl. Om kans te maken op de achterbanksessie konden bestuurders een Spotify playlist samen stellen met hun favoriete hits van de afgelopen15 jaar.

Kijkers thuis interacteerden live met Douwe Bob via Facebook en BOB.nl. Voorbijgangers op het Rembrandtplein konden ook meegenieten, via de livestream op het grote scherm. Dit alles heeft een bereik opgeleverd van 8 miljoen waarvan ruim 2,5 miljoen unieke bezoekers.

Deze activatie was voor opdrachtgever Rijksoverheid de eerste keer dat het complete campagne budget online werd ingezet. De succesvolle engagement, het bereik van de campagne en ook de erkenning vanuit het vak met de nominatie voor beste campagne Dutch Interactive Award bewezen dat naast traditionele media ook online een volwaardig alternatief is. Of in de woorden van de DIA jury:“Innovatieve en zeer interactieve campagne, waarbij het experiment niet uit de weg is gegaan. Groot organisch bereik. Bijzonder is een livestream met 4 camera’s. Kleiner thema maar oplossing is zeer interessant. Knap ook met beperkt budget.”

Free publicity