Roorda en studenten tegen martelmode.

We beleven de warmste winter sinds jaren en toch zien we overal bontkragen op straat. Samen met Bont voor dieren en de studenten van de HKU bundelde Roorda de krachten voor een tegengeluid.

Met zoveel alternatieven, waarom zien we dan toch zo veel jassen met bontkraagjes? Dat is de boodschap van deze pre-roll voor Bont voor Dieren. Ontwikkeld door studenten van de HKU en Roorda.
Zo vragen we aandacht en support voor de lobbycampagne van Bont voor Dieren.

Pre-roll

Roorda ontwikkelde voor Bont voor Dieren de campagne ‘Stop de martelmode’, waarvan deze online commercial een onderdeel is. De modeshoppers op wie de pre-roll is gericht, worden op een verrassende manier aangesproken. In het filmpje wordt namelijk gespeeld met het online winkelen.

De pre-roll heeft twee boodschappen. In de eerste plaats wordt op een relevante manier verteld dat er modemerken zijn die nog steeds bont gebruiken, maar ook veel modehuizen die dat inmiddels niet meer doen. Er zijn dus veel alternatieven te vinden. Daarnaast legt de commercial uit wat de belangrijkste bezigheid van Bont voor Dieren is. Namelijk het lobbyen tegen bont bij de grote modehuizen, om het aanbod te verkleinen.

Het idee werd samen met Spark en studenten van de HKU ontwikkeld en geproduceerd. Spark is een initiatief van In Case of Fire om startende filmmakers op weg te helpen en een brug te slaan tussen de filmopleidingen/academies en creatieven die middenin het vak staan.