pratenoverjouwkeuzes.nl: taboes doorbreken.

Jongvolwassenen uit verschillende gemeenschappen vertellen hoe zij hun keuze kenbaar hebben gemaakt en welke drempels zij daarbij hebben ervaren.  

Je eigen keuzes mogen maken is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Denk bijvoorbeeld aan studiekeuze, partnerkeuze of geloofsvrijheid. Vooral in gesloten gemeenschappen kunnen sommige mensen niet zichzelf zijn.

In deze campagne praten een aantal moedige mensen over hun eigen ervaring. Om te inspireren. Om te laten zien dat een gesprek kan helpen. En dat is precies het doel van het platform pratenoverjouwkeuzes.nl.

Op de website zijn verhalen te vinden in video, tekst en geluid. De voorbeelden laten zien dat het niet altijd gemakkelijk is om een gesprek met je ouders, familie of omgeving aan te gaan maar dat erover praten wel dingen in beweging zet en ruimte geeft om mening te vormen en bij te stellen.

Ook staan er praktische tips en informatie: hoe bereid je een gesprek voor en welke instanties zijn er om te helpen? En als je wilt kun je zelf ook jouw verhaal delen, om anderen te inspireren.

In alle middelen die naar de site verwijzen spelen de rolmodellen een hoofdrol: banners, posters en pre-rolls. Ook de bekende vloggers Furtjuh en Anna Nooshin dragen hun steentje bij en maken jongeren bewust van het bestaan en het belang van het platform.

Maryama over de keuze voor haar partner:

Fatma over studiekeuze en zelfstandig wonen:

Fatih over homo zijn en moslim:

Fatima over haar besluit om afstand te nemen van de Islam:

Kornelis over zijn gereformeerde opvoeding en homoseksualiteit: