Roorda zet stagiaires in tegen Bont

Stagiaires Ilse en Felix zoeken voor Bont van Dieren de oplossing voor hun Bont overschot.

Bont voor Dieren zoekt in een zesdelige serie samen met Felix en Ilse de oplossing voor het bontoverschot. Steeds meer mensen leveren hun bontkraag, jas en accesoires in. Maar wat moeten we ermee?

Bont voor Dieren verzet zich sinds haar oprichting tegen het dragen van bont en de bontindustrie. Al het bont moet het straatbeeld uit en daarom voert de stichting al jaren campagne tegen ‘tweedehands bont’. Het kantoor aan de Panamalaan in Amsterdam staat dan ook bij veel mensen bekend als een inzamelpunt waar je bont in kan leveren. Spijt van een aankoop of wroeging bij een geërfde bontjas; mensen komen met allerlei redenen hun bontkraag, jas of accessoires inleveren bij de dierenbeschermingsorganisatie. Zoveel zelfs dat Bont voor Dieren met de snelgroeiende bontberg in haar maag zit.

Een dierentolk, kunstenares Silvia B., de bekende vlogger en tevens ‘broer van’ Nino Wilkes en de eigenaar van kringloopwinkel Wawollie geven hun antwoord op de vraag: Bont, wat moet je ermee?  Directeur Nicole van Gemert: ‘Via social media vragen we het grote publiek om een bestemming te bedenken voor de gigantische hoeveelheid ingeleverd bont. We willen al het ingeleverde bont de wereld uit, maar wel met respect voor dier en mens.’